Att baka utan ägg

post thumb
Baka Utan Ägg
kirjoittanut Sandra/ 27 Sep 2021

Att baka utan ägg

Är du allergisk mot ägg eller bara vill baka utan ägg till ett kalas? Ingen fara. Det finns idag massor av recept som är helt äggfria och dessutom goda. Du kan till exempel baka en kladdkaka utan ägg, krusbärspaj eller smaskiga kolakakor. Möjligheterna är oändliga och du kan baka bakelser som passar lika bra till vardag som till fest.

Ingredienserna till kolakakor består endast av smör, socker, vaniljsocker, bakpulver och sirap. Det är kakor som tar mindre än 30 minuter att baka. Ett perfekt bakrecept du skall iväg någonstans och vill ha med sig något gott.

Få inspiration för att baka

Idag är det väldigt lätt att hitta inspiration för att baka. Det finns mängder med recept online och det är bara ett knapptryck bort. Även om du vill baka utan ägg går det hitta recept som både passar nybörjare och erfarna bagare.

Numera går det att baka mycket som är utan ägg, laktos- och/eller glutenfritt. Är du van vid att baka kan du ta ut svängarna lite mer och modifiera recepten; är du ovan rekommenderar vi att du följer receptet.

Baka utan ägg – goda recept

När det kommer till bakverk är det mesta gott men här tipsar vi om några extra goda bakverk som är helt äggfria och enkla att baka:

• Kladdig kladdkaka utan ägg och glutenfritt mjöl
• Sockerkaka utan ägg, mjölk och mjöl utan gluten
• Fudge Brownie utan ägg och mjölk

Alla kan baka veganskt

Det bästa är att det verkligen finns recept för alla: oerfarna som erfarna. Man blir även bättre ju mer man bakar. Vill du börja baka utan ägg kan du satsa på något lätt som kolakakor för att sedan ge sig på en vegansk äppelpaj.

Vissa recept innehåller väldigt få ingredienser som gör att det blir lättare. Vill du bara slänga ihop något snabbt är det även en fördel om gräddningstiden är 10-30 minuter. Ett enkelt recept som går jättesnabbt att göra och innehåller endast tre ingredienser är gaffelkakor, de är dessutom helt äggfria.