Att Baka Pepparkakor Med Mormor Och 40 Andra Andakter Om Längtan Och Kallelse

Att Baka Pepparkakor Med Mormor Och 40 Andra Andakter Om Längtan Och Kallelse
189 SEK
Mer Info!

"Det är en erfaren och ödmjuk medvandrare som med glimten i ögat delar med sig av sina erfarenheter. Med lätt hand och varmt hjärta skriver han om hur kallelsen kommer till en, hur den kan tas emot och hur man lever med den i ljusa dagar och mörka. Det är systematiskt, det är bibelsprängt och det är jordnära. Allt genomsyrat av en självklar, barnafrom övertygelse om att Gud är god och att han talar till oss" - Håkan Arenius, recension i tidningen Dagen

Är Guds kallelse ett hinder för oss - eller en möjlighet?

Den här boken bygger på tron att Gud älskar att umgås och samarbeta med oss. Som en mormor som vill baka pepparkakor med sina barnbarn.

Grundtanken är att alla har en eller flera kallelser, oavsett yrke, begåvning och bildning. Och att kallelsen kan hjälpa oss att välja väg och hitta uppgifter som får oss att utveckla nya sidor av oss själva. Förstår vi kallelsen rätt kan vi tillsammans skapa en bättre värld.

Rune W Dahlén har vid besök i församlingar och bibelskolor ofta suttit i samtal om längtan och kallelse. I den här boken delar han med sig av sin erfarenhet och bibelkunskap i korta andakter med många personliga exempel.  

Ur förordet: Kallelsen leder oss alltid närmare vårt sanna jag, inte bort från oss själva. Att följa Guds kallelse innebär alltså inte att vi ska bli några andra än de vi är. Att vi sedan kan känna oss små inför uppdraget är helt naturligt. I boken får vi många bibliska exempel på människor som kände likadant, men som när de tog ett steg i tro, fick erfara att det bar. Det handlar alltså inte om styrkan i vår tro utan om riktningen. Vem vi tror på.   Carin Dernulf

Rune W Dahlén är pastor och teologie doktor och har varit författare och medförfattare till ett antal böcker. I 30 år har han väglett och undervisat blivande pastorer och diakoner.