Efter de senaste årens avslöjanden om hur dåligt sockret är för vår kropp väljer nu alltfler att avstå från framställt socker, särskilt vitt sådant. Vitt socker anses vara boven bakom många av våra hälsoproblem och att välja bort socker ur maten förbättrar din chanser till ett långt och friskt liv. Många är dock årets högtidsdagar, vilka också är tillfällen då man kan prova på att baka utan socker och testa en sockerfri tårta istället.
Ersätt sockret med naturliga sötningsmedel
När man vill baka en tårta går det alldeles utmärkt att ersätta det vita sockret med naturliga sötningsmedel. I en smaskig jordgubbstårta kan man byta ut den köpta sylten mot hallonsylt, egenhändigt gjord på hallon, honung, chiafrön och vaniljpulver. Tårtbotten får man sötare genom att blanda ner 2 mogna bananer i smeten och till toppingen rör man ihop en chokladmousse bestående av avokado, dadlar, vaniljpulver, vatten och kakao.