Det började som en rolig utmaning systrarna emellan. Under ett år skulle de ersätta importerad mat med vad naturen runt omkring dem hade att erbjuda. När skafferiet fylldes med marmelader och picklade grönsaker och doften från trädgårdens fynd på spisen spred sig flyttades tanken även till badrumsskåpet och städskåpet. Borde inte de kemiska preparaten kunna bytas ut mot mer naturliga? Jovisst! Vad sägs om ett kittlande nässelkroppssalt eller en städvinäger kryddad med granskott? Det är bara några exempel på allt du kan hitta när du tittar in i systrarna Perssons skafferi.
Detta är en drömsk och hänförande bok att förlora sig i. Fantastiska bilder från alla årstider och vackra miljöer gör det lätt att bli inspirerad. Den sprider en lust och glädje över att ge sig ut i naturen och att ta steget bort från syntetiska dofter och smaker via oemotståndliga recept, spännande tinkturer och moderna kreationer i samklang med naturen.
LINDA PERSSON har arbetat som kropps terapeut och hälsokonsult, men är idag matkreatör och kock. Hon har föreläst, inspirerat och utbildat människor i mat och hälsa i över 20 år och dessutom under åtta år drivit Sveriges första rawfood-restaurang, Raw Food House i Malmö.
MALIN PERSSON är kreativ influencer, programledare och redaktör för SVT:s Trädgårdstider. Som fotomodell på internationell toppnivå fick hon uppleva en industri med en extrem slit-och-slängkultur vilket ledde in henne på den nuvarande karriärbanan.
Systrarna är uppvuxna i de mörkaste snapphaneskogarna i norra Skåne och fritiden tillbringades oftast tillsammans med familjen ute i skog och mark. Att få växa upp nära naturen gav dem en passion för det hållbara och naturliga.