Ekologiskt bikarbonat från Rawfoodshop. Bikarbonat kan användas vid bakning och även blandas ut med vatten och drickas. Bikarbonat är ett basiskt ämne som även används till många husmorsknep som att hålla bort myror från skafferiet eller som putsmedel. Bikarbonat är inget nytt och det är något alla bör ha hemma i sitt skafferi. Bikarbonat kan användas som ett mineraliskt jäsningsmedel men inte i alla degar och smeter så läs recepten noga innan du använder bikarbonat. När bikarbonat blandas ut med vatten bildas koldioxid så du kan använda bikarbonat för att kolsyra drycker. Många dricker även bikarbonat. Du blandar då ett glas vatten, en halv tesked bikarbonat och sedan är det bara att dricka. Se till att inte dricka det för nära inpå maten, vänta gärna två timmar för att undvika problem med magen. Antal doser per förpackning / Mängd användning: Används till bakning och kan även drickas med vatten. Dosera då 0,5 tsk bikarbonat till ett glas vatten.