Louise Johansson, vinnare av Kockarnas kamp 2022, kommer nu med sin första kokbok på tio år. Med utgångspunkt i åtta svenska råvaror som är hållbara utifrån miljö- och klimatperspektiv inspirerar Louise med ett 70-tal recept på snacks, festrätter och framförallt vardagsrecept.
Bland favoritråvarorna finns musslorna, som inte bara är underbara på tallriken utan också renar havsvattnet, de fantastiskt lagringsdugliga pumporna som passar till så mycket mer än bara soppa och färska och torkade bönor som är grymma som ensamrätter och dessutom är riktiga proteinbomber. Louise visar hur sill och strömming kan lagas med mer internationell flair, nyttan och nöjet i att äta mer vildsvin och inte minst morotens och grön- och svartkålens stora förtjänster i köket. Slutligen trollar hon bort äppelskammen som så många villaägare dras med om hösten.
Det här är renodlad hemmamatlagning med lättillgängliga råvaror i säsong och som alla gärna kan använda sig mer av - mat som är bra för vår planet helt enkelt.
Signerade exemplar av Musslor & morötter finns att förboka på Adlibris och Bokus.