Kreativ ölbryggning - tekniker, recept & galna ideér I år är det 500-årsjubileum sedan den tyska renhetslagen infördes som innebar att endast malt, humle, jäst och vatten fick användas vid bryggning av öl. Men mycket har hänt sedan dess. Nya bryggningstekniker och moderna idéer kring hur man kan förändra och fördjupa ölets smak har uppkommit. Hos en hembryggare finns inga gränser för vad experimentlustan kan uppnå. Det finns ingen som säger åt en att så och så kan du inte göra med ölet. En hembryggare får, och kan, göra allt som faller en in. Smaksätta med olika kryddor, frukter, bär eller egentligen precis vad som helst. Brygga fylliga och smakrika lättöl med hjälp av olika tekniker och ingredienser eller kraftiga stout gjorda för många års lagring. I Kreativ ölbryggning - tekniker, recept & galna idéer hittar man både recept och tips hur man går tillväga för att spexa till sina öl och skapa något helt nytt. Något som ingen smakat tidigare. Men boken tar även upp råd till hur man förbättrar redan etablerade stilar, som till exempel en IPA. Ur Innehållet: Smaksätta med frukter & bär Historiska recept Göra flera öl av en vört Smaksätta med det som finns i barskåpet Gamla tiders ölingredienser. Olika typer av socker som förändrar ölets smakbild. 50 recept med udda smaksättningar. Tekniker för kreativ bryggning. 10 sätt att förbättra din IPA. Om författarna: Peter M. Eronson är bosatt i Ambjörnarp. Han har varit aktiv hembryggare sedan 2007 och bryggt över 150 brygder hemma i sitt eget kök. Han har skrivit fyra böcker om öl samt en bok om hembryggning för nybörjare, Ölbryggarboken brygg ditt öl hemma. Tillsammans har de sålt över 40 000 exemplar. Läs mer om hembryggning och öl på hans blogg Fat & flaska. Simon Svensson är verksam i Göteborg. Han driver företaget Njutningsfrämjandet som är störst i Sverige på att lära ut hembryggning. Med åren har han samlat på sig otaliga frågor om udda ingredienser i ölbryggning. Frågor som rätas ut i boken. Simon Svensson är även verksam som professionell ölbryggare, men det är för hembryggningen som hjärtat brinner starkast.