Hitlers Död - Sanningen Om Den 30 April 1945

Hitlers Död - Sanningen Om Den 30 April 1945
299 SEK
Mer Info!

»En klargörande bok som på ett lysande vis krossar konspirationsteorierna.« The Mail on Sunday

Vad hände egentligen den 30 april 1945?

I Hitlers död avfärdar författaren och historikern Luke Daly-Groves en gång för alla de teorier som gör gällande att Adolf Hitler inte skulle ha tagit sitt liv denna dag. Han lyckades varken fly till Sydamerika eller starta ett nytt liv som taxichaufför i New York, teorier som än i dag lyfts fram i tv-program och tidskrifter.

Författaren riktar främst in sig på att bevisa att Hitler faktiskt dog i bunkern, något som forskningen egentligen aldrig bekräftat. Bevisföringen är svårare än vad man först kan tro: eftervärlden saknar nämligen säkra lämningar efter Adolf Hitler och Eva Braun. Detta är den huvudsakliga anledningen till att vildvuxna teorier har kunnat växa sig kraftiga.

Luke Daly-Groves berättar med hjälp av nyligen offentliggjorda dokument från MI5 och tidigare opublicerat material den fullständiga historien om hur Hitler faktiskt dog och vad som hände med hans kvarlevor.

Luke Daly-Groves är verksam som doktorand i historia vid University of Leeds. Hans forskning handlar framförallt om förhållandet mellan brittisk och amerikansk underrättelseverksamhet i det ockuperade Tyskland efter andra världskriget.  För sin historiska forskning har Luke Daly-Groves belönats med flera priser. Hans bok Hitlers död. Sanningen om den 30 april 1945 bygger en av hans uppmärksammade uppsatser. 

Röster om boken:

»En klargörande bok som på ett lysande vis krossar konspirationsteorierna.« The Mail on Sunday

»Luke Daly-Groves bok är ett välskrivet, omfattande och mycket övertygande fall mot idén att Hitler kan ha överlevt döden 1945.« Frank McDonough, professor i internationell historia

»Viktig och aktuell skildring som omintetgör skräphistoriken kring Hitlers död med formidabel och kriminalteknisk forskning.« Guy Walters, historiker och författare