Globals flexibla kockkniv passar utmärkt både som kökets allroundkniv och till renodlade fliéuppdrag. Alla flexibla knivar från Global har ett något tunnare stålblad vilket gör dem flexibla och följsamma.Globals knivar är indelade i olika grupper vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF där G är de vanligaste och lite större knivarna. GS (Global Small) är de mindre knivarna i Globals sortiment, med ett något mindre handtag. GF står för Global Forged och här hittar vi knivar smidda i ett stycke stål. GSF står således för Global Small Forged som är smidda knivar, modell mindre.Även om Globals knivar kallas helstålsknivar är de inte gjorda i ett enda stycke (med undantag för GFS & GF knivarna). Handtaget skulle bli alldeles för tungt och ta lång tid att värma upp i handen. En Globalkniv består från början av två utstansade handtagshalvor och ett blad, valsat eller smitt beroende på knivmodell. När delarna är svetsade fylls handtaget med sand innan kniven går vidare till en kemifabrik där den doppas i olika bad för rengöring och för att det ska bildas svart kromoxid på handtaget. Kniven skickas sedan tillbaka till fabriken för slipning, bladets kilform skall slipas till och handtaget poleras så att svart kromoxid endast finns kvar i urgröpningarna. Det är detta som ger knivens handtag det karakteristiska Globalmönstret med prickar. De små prickarna, eller konkava paraboler som det egentligen är, har faktiskt ett syfte och är inte där bara för skönhetens skull. Prickarna gör att värmestrålningen som utvecklas i handen studsar tillbaka och ger en isolerande luftspalt mellan handtaget och handen. Därför känns inte handtaget så kallt. När knivens handtag är polerat skall eggen slipas. Beroende på modell fortsätter kniven antingen till sliproboten eller till handslipning. Slutligen är det dags för avsyning, etsning av loggan och packning innan kniven kan skeppas iväg till ytterligare en lycklig ägare.