Funkisfamiljen - Ett Spel För Hela Familjen

Funkisfamiljen - Ett Spel För Hela Familjen
Kategorier: Köksapparater, Bakning
499 SEK
Mer Info!

Vad är Barnkonventionen? Hur många hjul brukar det vara på en vanlig rullstol? Kan man prata på något annat sätt än med munnen? Vad är en personlig assistent?

Hjälp Funkisfamiljen att sätta Funkisflaggan på månen! Funkisfamiljen är ett klassiskt familjespel för 2-6 spelare eller lag från 6 år och uppåt, för alla er som vill lära er mer om funkisfrågor. På vägen till mål får ni svara på frågor och vara med om saker som kan hända när man är en funkisfamilj.

Vad går spelet ut på?

Med hjälp av tur (tärning och händelsekort) och skicklighet (frågekort) ska du ta dig så snabbt som möjligt från starten hemma hos Funkisfamiljen till målet på månen. Vinner gör den som först kommer till månen med en Funkisflagga.

Om du spelar med stöd av personlig assistent eller liknande kan din assistent till exempel stödja dig när du ska slå tärningen eller gå med din spelpjäs, och/eller läsa och förtydliga frågorna samt tolka dina svar.

Spelet Funkisfamiljen är inspirerat av innehållet från barnboksserien med samma namn av Anna Pella och Anna Forsmark. Du behöver inte ha läst böckerna för att kunna spela spelet men det kan vara en fördel!

Barnboksserien Funkisfamiljen handlar om huvudpersonen Vide samt syskonen Tintin och Mio. Mio har en sällsynt diagnos och kan inte kan gå eller prata. Böckerna visar på barns egna förmåga och att barns tankar och känslor är viktiga och riktiga. I serien finns Operation slutstirrat (2018), Operation rädda sommarlovet (2019), Operation dödsviktigt (2020) och Operation vän i nöd (2020).  

Anna Pella är författare med inriktning mot familjeliv och funktionsnedsättning. I hennes uppmärksammade bok När du ler stannar tiden berättar hon om hur det är att leva med en dotter med en svår medfödd hjärnskada. Anna Pellas egen familj är förlaga till barnboksserien Funkisfamiljen. Anna Forsmark som illustrerat boken använder humor, värme och mycket detaljer i sina illustrationer. Hon har tidigare illustrerat Lek istället för bråk samt på Libris Lilla nej-boken, samt böckerna om Funkisfamiljen.