Hur inleder vi middagsbjudningen? Det är lätt hänt att nästan allt fokus hamnar på varmrätten när man serverar en trerättersmiddag.
I den här boken har Frederik Zäll valt att lyfta fram det första som intas och som således sätter stämningen på middagsbjudningen nämligen förrätten. Här finns både klassiker och egna skapelser, det finns också smårätter som kan fungera både som starter och som lätt lunch. Stilmässigt är boken fritt influerad utan att hålla sig inom specifika landsgränser.
Hur gör man en riktig Toast Skagen? Vad finns det för enkla förrätter att göra på bara några minuter? Kan man rimma lax direkt vid bordet? Vad funkar innan en kinesisk varmrätt? Kan man tillreda en hel förrätt med endast en brûléebrännare? Svaren får ni i denna aptitretande bok som är fylld med recept, läckra bilder och massor av inspiration.
Frederik Zäll är en mångsysslare av rang. Hans band Eskobar släppte 2020 sitt sjunde album och har turnerat världen runt sedan 1999. Frederik har skrivit otaliga kokböcker med storsäljarna Stora Grytboken (Årets Svenska Måltidslitteratur 2017 Måltidsakademien) och Grilla & Rök (Årets Svenska Grillbok 2019 World Gourmand Cook Book Awards) som riktigt fina höjdpunkter. Utöver kokböckerna har Frederik skrivit och illustrerat barnbokstrilogin Drakarnas land. Han har jobbat många år som TV-kock på TV4 Nyhetsmorgon, haft matlagningsprogram på SVT Barnkanalen och ligger bakom Svinninge Ölkompani. Hans första restaurang, Zälls Smokehouse, öppnades 2020 i Åkersberga.