En lite mindre och smidigare dehydrator med 4 våningar. Erbjuder egentligen samma prestanda som de större varianterna. Använd dehydratorn för att till exempel göra chips eller eget naturgodis, bland mycket annat. Viktigt att tänka på vid torkning är följande: Tid:Den tiden det tar att torka ett visst livsmedel beror på flera faktorer, såsom luftfuktighet, temperatur eller storlek på det som ska torkas. En tumregel är att ju större yta som exponeras för torkningen, desto snabbare går det. Ett typiskt misstag vid torkning är att tro att ökad temperatur ska snabba på processen. Detta kan leda till att det som ska torkas kan få en läderaktig konsistens.Temperatur:I snitt är livsmedel ungefär 10 grader kallare än lufttemperaturen på grund av avdunstning. När vätskan i livsmedlet avdunstar, kyls livsmedlet ner och torkar. På en Excalibur dehydrator är temperaturen som ställs in avsedd för temperaturen på livsmedlet, inte på lufttemperaturen.Livsmedel TemperaturÖrter: 35-41 °CTårtdekorationer: 38-43 °CYoghurt: 43-49 °C Grönsaker: 46-54 °C Frukt : 52-57 °C Kött: 68 °C Höjd: 15 cm.Längd: 15 cm.Bredd: 30 cm.