“Inspirerad av amerikansk snabbmat har Frederik Zäll skrivit en riktigt rolig kokbok. Han poängterar att han vill laga snabbmaten i lugn och ro, så en del recept kräver både långsamma förberedelser och dito tillagning. Boken är indelad i tre avdelningar: Toasts ´n´ stuff, Dinner things och Sweetie Pie. Dessutom finns tips på vad man dricker till varje rätt och vilken musik man kan lyssna till. Till rätterna har Zäll hämtat inspiration från tv-serier och filmer men också från familjesemestrar och turnéer med bandet Eskobar” BTJ häfte nr 4, 2016, Arvid Höglund För en tid sen satt jag på en riktigt klassik amerikansk “dinner” och kikade på matsedeln. Det mesta skulle troligtvis smaka sådär, trots att alla rätter kunde bli lyxmåltider om de tillagades med fina råvaror, stor kärlek och gott om tid. Det var så idén till den här boken föddes. Hur har jag då tänkt? Jo, jag har tagit fram ultimata recept på typiska snabbmatsrätter, garanterat tillagde utan minsta stress eller hets, en sorts fastfood “low´n´slow”. Lyxlagat American fastfood - snabbmat i lung och ro innehåller mat av olika ursprung som serveras på i stort sett alla amerikanska diners, BBQ-pits och snabbmatskedjor-klassiker som Sloppy joe´s, Beef steak sandwich, Quesadillas, American pan pizza, Mac´n Chesse, Coke float, Milkshakes….och mycket, mycket annat. Exempelvis ska du inte köpa färdig kryddblandning om du tvunget måste servera tacos till fredagsmyset, gör min Mexican beef taco istället. Den smakar gudomligt! Hoppas boken inspirerar till finfina måltider och får alla läsare att se på så kallad snabbmat med andra ögon. Fastfood som den borde smaka, helt enkelt! Om författaren Frederik Zäll bloggar för alltommat.se och har skrivit ett antal kokböcker, däribland “Lergrytor och långkok” och serien “Lyxlagat”. Han är gitarrist i bandet Eskobar och har varit programledare för SVT:s barnprogram “Överraskningen”.