Home » Blogg » Baka utan mjölk till sällskapsspelkvällen

Baka utan mjölk till sällskapsspelkvällen

Flera olika bakingredienser

Om du ska hålla en sällskapskväll kan du baka lite olika bakverk att bjuda dina gäster på. Om någon av dem är laktosintolerant kan det vara bra att presentera ett mjölkfritt alternativ. Det behöver inte vara svårt att baka utan mjölk då det finns många härliga recept. Idag finns det även många bra substitut för mjölk som är minst lika goda.

Kladdkaka utan mjölk

Något som är väldigt enkelt att slänga ihop utan mjölk är en god och krämig kladdkaka. Dessutom är ett bakverk som älskas av de allra flesta. Det är ett bra ställe att börja om du till baka utan mjölk. Det finns en uppsjö av olika bakrecept du kan ta del av på nätet. Du kan sedan toppa din kladdkaka med nötter eller något annat gott. Det kommer bli en given succé på din spelkväll.

Du kan även utesluta socker om du vill göra din kladdkaka lite mer hälsosam. Idag finns det många andra sötningsmedel som fungerar som ett bra substitut och som är helt naturliga. Det inkluderar till exempel stevia som går att använda i bakverk. Då kan alla gäster äta dina bakverk med gott samvete.

Baka utan mjölk – mjölkfria favoriter till sällskapsspelet

Om du vill skippa mjölkproteinet men ändå baka med mjölk finns det idag flera goda substitut som fungerar minst lika bra. Du kan till exempel välja havremjölk, mandelmjölk, sojamjölk eller något annat som du tycker är gott. I övrigt är det bara att följa de recept som du vill baka. Om du till exempel väljer mandelmjölk kommer du få en god och lite nötigare smak som säkerligen uppskattas. Då är du inte heller begränsad.

Du kan även göra bakningen till en del av sällskapskvällen och låta alla gästerna vara med i köket. Då kan ni prata om de spel ni ska spela och gå igenom vissa regler. Alla i sällskapet kanske inte är uppdaterade på UNO regler vilket är en klassiker under sällskapskvällar. Gör bakningen till en naturlig del av kvällen.

Baka med bönor och nötter

Om du vill baka utan mjölk finns det många olika livsmedel du kan ta till i stället. Du kan till exempel göra chokladkakor med svarta bönor och hasselnötter som bas. Då gör du nötterna till ett nötsmör. Det tar lite längre tid men det är det värt. De flesta kommer inte ens kunna säga vad kakorna är gjorda på om de inte vet det i förväg.

Jordnötter är en annan bra ingrediens du kan använda istället för mjölk. Du kan göra jordnötsbollar där du mixar jordnötter och banan. Det är både enkelt och väldigt gott.