Baka utan mjölk till sällskapsspelkvällen

post thumb
Baka Utan Mjölk
kirjoittanut Sandra/ 09 Dec 2021

Baka utan mjölk till sällskapsspelkvällen

Om du ska hålla en sällskapskväll kan du baka lite olika bakverk att bjuda dina gäster på. Om någon av dem är laktosintolerant kan det vara bra att presentera ett mjölkfritt alternativ. Det behöver inte vara svårt att baka utan mjölk då det finns många härliga recept. Idag finns det även många bra substitut för mjölk som är minst lika goda.

Kladdkaka utan mjölk

Något som är väldigt enkelt att slänga ihop utan mjölk är en god och krämig kladdkaka. Dessutom är ett bakverk som älskas av de allra flesta. Det är ett bra ställe att börja om du till baka utan mjölk. Det finns en uppsjö av olika bakrecept du kan ta del av på nätet. Du kan sedan toppa din kladdkaka med nötter eller något annat gott. Det kommer bli en given succé på din spelkväll.

Du kan även utesluta socker om du vill göra din kladdkaka lite mer hälsosam. Idag finns det många andra sötningsmedel som fungerar som ett bra substitut och som är helt naturliga. Det inkluderar till exempel stevia som går att använda i bakverk. Då kan alla gäster äta dina bakverk med gott samvete.

Baka utan mjölk – mjölkfria favoriter till sällskapsspelet

Om du vill skippa mjölkproteinet men ändå baka med mjölk finns det idag flera goda substitut som fungerar minst lika bra. Du kan till exempel välja havremjölk, mandelmjölk, sojamjölk eller något annat som du tycker är gott. I övrigt är det bara att följa de recept som du vill baka. Om du till exempel väljer mandelmjölk kommer du få en god och lite nötigare smak som säkerligen uppskattas. Då är du inte heller begränsad.

Du kan även göra bakningen till en del av sällskapskvällen och låta alla gästerna vara med i köket. Då kan ni prata om de spel ni ska spela och gå igenom vissa regler. Alla i sällskapet kanske inte är uppdaterade på UNO regler vilket är en klassiker under sällskapskvällar. Gör bakningen till en naturlig del av kvällen.

Baka med bönor och nötter

Om du vill baka utan mjölk finns det många olika livsmedel du kan ta till i stället. Du kan till exempel göra chokladkakor med svarta bönor och hasselnötter som bas. Då gör du nötterna till ett nötsmör. Det tar lite längre tid men det är det värt. De flesta kommer inte ens kunna säga vad kakorna är gjorda på om de inte vet det i förväg.

Jordnötter är en annan bra ingrediens du kan använda istället för mjölk. Du kan göra jordnötsbollar där du mixar jordnötter och banan. Det är både enkelt och väldigt gott.

Det behöver inte vara så krångligt att baka och slänga ihop något gott. Faktum är att det finns många exempel där du kan baka med få ingredienser. Då behöver du kanske inte ens gå till affären utan kan använda dig av det som redan finns hemma. Det går att slänga ihop allt från chokladkakor till brownies med några få livsmedel.

Passa på att baka i mikron

Ett av våra bästa tips om du vill baka med få ingredienser är att baka i mikron. De flesta mikrovågsugnar idag är väldigt moderna och du kan få ett väldigt bra resultat. Det finns flertalet bakrecept som är anpassade till mikron och där du kan spara mycket tid. Det är perfekt om du bara vill kunna svänga ihop något snabbt inför en sammankomst eller liknande. En mugg kaka är ett perfekt exempel på vad som kan bakas i mikro.

Om du går en utbildning till bagare letar du säkerligen efter nya recept och baktekniker. Du kommer bli förvånad över hur många recept som faktiskt inte kräver fler än 4-5 ingredienser. Det är också en chans för dig att vara kreativ och komma med egna idéer och recept som bagare.

Baka med få ingredienser med kokos

Om du har kokos hemma kan enkelt göra ett bakverk tillsammans med ägg, socker och smör. Allt du behöver göra är att smälta smöret, vispa ägg och socker samt kokos. Sedan häller du i smöret och formar till fina kokostoppar. Nästa steg är att grädda dem i ugnen under cirka 10 minuter. Om du även har lite blockchoklad hemma kan du doppa dem i efteråt för lite extra sötma. Sedan är det bara att mumsa.

Denna typ av bakverk är perfekta inför en myskväll i soffan. Hitta en bra film eller serie på en av många streaming sites och njut av en mysig kväll. Det går väldigt snabbt att slänga ihop dessa även om du är trött efter en lång vecka på jobbet. Alltså behöver du inte alltid köpa fika utan kan baka själv.

Tänk utanför boxen

Om du vill baka med få ingredienser men inte har exakt allt hemma är det ofta du kan byta ut något. Har du inte vetemjöl kan det funka lika bra med rågmjöl. Har du inte vanlig choklad kanske det går lika bra med vit choklad. Var inte rädd för att experimentera när du ska baka för det blir ofta riktigt bra.

Om du behöver lite hjälp på traven finns det mängder av recept på nätet och sociala medier. Du kan enkelt hitta nya favoriter att plocka fram när du är sugen på något sött.