Baka med få ingredienser

post thumb
Baka Med Få Ingredienser
kirjoittanut Sandra/ 05 Nov 2021

Baka med få ingredienser

Det behöver inte vara så krångligt att baka och slänga ihop något gott. Faktum är att det finns många exempel där du kan baka med få ingredienser. Då behöver du kanske inte ens gå till affären utan kan använda dig av det som redan finns hemma. Det går att slänga ihop allt från chokladkakor till brownies med några få livsmedel.

Passa på att baka i mikron

Ett av våra bästa tips om du vill baka med få ingredienser är att baka i mikron. De flesta mikrovågsugnar idag är väldigt moderna och du kan få ett väldigt bra resultat. Det finns flertalet bakrecept som är anpassade till mikron och där du kan spara mycket tid. Det är perfekt om du bara vill kunna svänga ihop något snabbt inför en sammankomst eller liknande. En mugg kaka är ett perfekt exempel på vad som kan bakas i mikro.

Om du går en utbildning till bagare letar du säkerligen efter nya recept och baktekniker. Du kommer bli förvånad över hur många recept som faktiskt inte kräver fler än 4-5 ingredienser. Det är också en chans för dig att vara kreativ och komma med egna idéer och recept som bagare.

Baka med få ingredienser med kokos

Om du har kokos hemma kan enkelt göra ett bakverk tillsammans med ägg, socker och smör. Allt du behöver göra är att smälta smöret, vispa ägg och socker samt kokos. Sedan häller du i smöret och formar till fina kokostoppar. Nästa steg är att grädda dem i ugnen under cirka 10 minuter. Om du även har lite blockchoklad hemma kan du doppa dem i efteråt för lite extra sötma. Sedan är det bara att mumsa.

Denna typ av bakverk är perfekta inför en myskväll i soffan. Hitta en bra film eller serie på en av många streaming sites och njut av en mysig kväll. Det går väldigt snabbt att slänga ihop dessa även om du är trött efter en lång vecka på jobbet. Alltså behöver du inte alltid köpa fika utan kan baka själv.

Tänk utanför boxen

Om du vill baka med få ingredienser men inte har exakt allt hemma är det ofta du kan byta ut något. Har du inte vetemjöl kan det funka lika bra med rågmjöl. Har du inte vanlig choklad kanske det går lika bra med vit choklad. Var inte rädd för att experimentera när du ska baka för det blir ofta riktigt bra.

Om du behöver lite hjälp på traven finns det mängder av recept på nätet och sociala medier. Du kan enkelt hitta nya favoriter att plocka fram när du är sugen på något sött.